Do 2020. svaki peti auto će biti na struju

Bez autora
Dec 02 2010

Izvršni direktor britanske nacionalne elektrodistribucije u Londonu Stiv Holidej, izjavio je da će električni automobili u ukupnoj prodaji kola u Britaniji učestvovati sa 20 procenata do 2016. Holidej procenjuje da će se na britanskim drumovima u 2020. godini naći oko milion električnih vozila, što znači da će na svakih pet prodatih klasičnih automobila biti isporučeno jedno električno vozilo. Vlada u Londonu koristi subvencije za promociju električnih vozila kako bi smanjila emisija štetnog ugljen dioksida. Vozači će na ime subvencija dobijati 5.000 funti (7.795 dolara) od januara 2011. godine ako kupe električni ili hibridni automobil sa utičnicom, za direktno napajanje baterija strujom. Prva dva automobila koja će dobiti takvu podršku biće „Micubiši” za model „iMiEV” i „Nisan” za „lif” koji je poneo titulu „Evropski automobil 2010. godine”. Novi „lif” biće prvo električno vozilo koje će početi da se prodaje u Britaniji u narednih nekoliko sedmica, za po 29.000 funti.

Do 2020. svaki peti auto će biti na strujuIzvršni direktor britanske nacionalne elektrodistribucije u Londonu Stiv Holidej, izjavio je da će električni automobili u ukupnoj prodaji kola u Britaniji učestvovati sa 20 procenata do 2016.

Holidej procenjuje da će se na britanskim drumovima u 2020. godini naći oko milion električnih vozila, što znači da će na svakih pet prodatih klasičnih automobila biti isporučeno jedno električno vozilo.

Vlada u Londonu koristi subvencije za promociju električnih vozila kako bi smanjila emisija štetnog ugljen dioksida.

Vozači će na ime subvencija dobijati 5.000 funti (7.795 dolara) od januara 2011. godine ako kupe električni ili hibridni automobil sa utičnicom, za direktno napajanje baterija strujom.

Prva dva automobila koja će dobiti takvu podršku biće „Micubiši” za model „iMiEV” i „Nisan” za „lif” koji je poneo titulu „Evropski automobil 2010. godine”.

Novi „lif” biće prvo električno vozilo koje će početi da se prodaje u Britaniji u narednih nekoliko sedmica, za po 29.000 funti, preneo je internet portal „Autonjuz.” Novi elektroautomobili će moći da dopunjuju baterije na kućnim utičnicama.

Britanska vlada je izdvojila 8,8 miliona funti za podršku razvoju nacionalne elektromreže za dopunu baterija, čime će se broj utičnica i servisa za elektrovozila na autoputevima povećati sa sadašnjih 300 na 11.000 do 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik